.

LepantoMag.gr

Ειδήσεις από το http://www.thebest.gr

Τελευταία νέα

link news

ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ «Σύλληψη νεαρού για ναρκωτικά»

Ένας νεαρός , 23 ετών, κάτοικος Ναυπάκτου, συνελήφθη χτες αργά το απόγευμα, από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, καθώς σε έλεγχο που του έγινε ,βρέθηκε να έχει στην κατοχή του ποσότητα χασίς και ηρωίνης.
Ο 23χρονος νεαρός, συνελήφθη έξω από κεντρική τράπεζα της πόλης , κατά την διάρκεια προληπτικών ελέγχων.
Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας, η ναρκωτική ουσία κατασχέθηκε, κινήθηκε αυτόφωρη διαδικασία, ενώ ο δράστης ,με τη σχηματισθείσα σε βάρος της δικογραφία , θα προσαχθεί ενώπιον του Εισαγγελέως.
Τα ναρκωτικά , και τα προβλήματα τα οποία δημιουργούνται από αυτά, συνιστούν, εδώ και μερικές δεκαετίες, ένα από τα βαρύτερα παγκόσμια κοινωνικά προβλήματα της εποχής μας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας για το έτος 2010 , σε πολλά κράτη μέλη, οι συλλήψεις για χρήση και κατοχή ναρκωτικών αυξάνονται . Σε πολλές χώρες, οι περισσότερες συλλήψεις για αδικήματα ναρκωτικών , αφορούν τη χρήση , ή την κατοχή για χρήση, ενώ τα αδικήματα για εμπόριο ή διακίνηση ναρκωτικών ,είναι πολύ λιγότερα. Σε ορισμένες χώρες, τα περισσότερα αδικήματα περί χρήσης ή κατοχής ναρκωτικών ,αφορούν την κάνναβη.
Μέχρι λίγες δεκαετίες πριν, το πρόβλημα των ναρκωτικών , αφορούσε κάποιες μικρές ομάδες ανθρώπων μέση ηλικίας, «χαμηλής κοινωνικής στάθμης» . Σήμερα όμως , το πρόβλημα των ναρκωτικών, αφορά ανθρώπους όλων των ηλικιών, από όλα τα κοινωνικο-οικονομικά στρώματα και όλες τις βαθμίδες της κοινωνίας, ανεξαρτήτως μορφώσεως. Περισσότερο δε τους νέους ,όταν, το 50% των εξαρτημένων , είναι ηλικίας κάτω των 20 ετών, με συνεχή τάση προς τις μικρότερες ακόμη ηλικίες .