.

LepantoMag.gr

Ειδήσεις από το http://www.thebest.gr

Τελευταία νέα

link news

Βάσεις 2010 «Τετάρτη ή Πέμπτη η ανακοίνωση των βαθμολογιών»

Στις 26-27 Αυγούστου, αναμένεται να ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου.

Σύμφωνα με δήλωση του υφυπουργού Παιδείας, Γιάννη Πανάρετου, «την Τετάρτη ή το αργότερο την Πέμπτη θα ανακοινωθούν οι βάσεις των σχολών ,και τα ονόματα των επιτυχόντων στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας».
Η αγωνία στο κατακόρυφο, καθώς πολλές οικογένειες ,θα αλλάξουν εντελώς την ζωή και τον προϋπολογισμό τους , με βάση αυτά τα αποτελέσματα.
Φέτος τα στοιχεία δείχνουν ,μικρή άνοδο ,στα τμήματα «μεσαίας» βαθμολογίας. Επιπλέον, ο μεγάλος αριθμός αριστούχων ,δεν θα επιτρέψει σημαντική υποχώρηση των βάσεων στις περιζήτητες σχολές, ενώ καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση των βάσεων ,θα παίξει και ο μεγάλος αριθμός υποψηφίων ,με βαθμολογίες κάτω από τη βάση.
Σύμφωνα με Την Εφημερίδα τα Νέα, φέτος καταγράφηκε ο δεύτερος μεγαλύτερος αριθμός αριστούχων (10.571) την τελευταία δεκαετία.
Έκπληξη αποτελεί όμως, ο αυξημένος -σε σχέση με πέρυσι- αριθμός υποψηφίων ,που συγκέντρωσαν από 15.000 ώς 18.000 μόρια, γεγονός ,που οδηγεί σε άνοδο των βάσεων εισαγωγής ,στα τμήματα «μεσαίας» βαθμολογίας.
Πολύ μεγάλος (30.800 σε σύνολο 89.807 εξετασθέντων), ωστόσο, είναι και ο αριθμός των υποψηφίων που δεν έπιασαν τη «βάση», δηλαδή η βαθμολογία τους δεν φτάνει τα 10.000 μόρια.
Τα παραπάνω στοιχεία οδηγούν στο συμπέρασμα ,ότι ο ανταγωνισμός των υποψηφίων για μία θέση στις περιζήτητες σχολές θα είναι σκληρός, ενώ οι βάσεις σε αυτές τις σχολές, θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα.
Επίσης προκύπτει ,πως δεν θα υπάρχει ενιαία κατεύθυνση των βάσεων εισαγωγής ,ανάμεσα στα Επιστημονικά Πεδία, ούτε ανάμεσα στις σχολές των ίδιων Επιστημονικών Πεδίων.
Τέλος, εκτιμάται, πως η βάση της πρώτης σχολής, θα έχει διαφορά 14.000 μορίων από τη βάση της τελευταίας σχολής.