.

LepantoMag.gr

Ειδήσεις από το http://www.thebest.gr

Τελευταία νέα

link news

4ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπάκτου "όλα φτιαγμένα από τα χέρια των μαθητών"

           Ζωγραφική, χειροτεχνία, ,λαδομπογιές , στένσιλ, χαρτοπολτός και ψηφιδωτά , εικαστικές δημιουργίες και πλήθος παιδικά και εφηβικά χαμόγελα, συνθέτουν το πολύχρωμο παζλ της εικαστικής έκθεσης με έργα μαθητών, της Γ΄ και της ΣΤ΄ τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπάκτου. Οι μικροί μαθητές , έχουν την ευκαιρία να εκφράσουν, και να μοιραστούν με το κοινό ,το ταλέντο και τις καλλιτεχνικές τους δημιουργίες και ανησυχίες ,με τον πιο δημιουργικό, ευφάνταστο και ευχάριστο τρόπο. Με «όπλο» τους τα χρώματα, τα σχέδια, τη χαρούμενη διάθεση και την αστείρευτη καλλιτεχνική δημιουργία, οι μαθητές, στέλνουν για ακόμα μία χρονιά ,τα δικά τους μηνύματα ,μέσα από εικαστικές παρεμβάσεις, αναγνωρίζοντας με τον τρόπο αυτό , τη σημασία της τέχνης στο δημόσιο χώρο και την παιδεία.
         Χάρη στη δημιουργική φρεσκάδα των μαθητών, και στην ακούραστη προσφορά των εκπαιδευτικών ,η εικαστική αυτή έκθεση ,αποτελεί μια πρόταση για πολιτιστική δραστηριότητα στα σχολεία, αλλά και μια άσκηση για την ενεργοποίηση της πρωτοβουλίας, της δημιουργικής συνεργασίας, και της δημιουργικότητας της μαθητικής κοινότητας, μακριά από κάθε διαγωνιστικό χαρακτήρα. Τις μαθητικές δημιουργίες μπορείτε να απολαύσετε, επισκεπτόμενοι τον χώρο του σχολείου, όπου εκτίθενται εργασίες , καλλιτεχνίες ,κατασκευές , όλα φτιαγμένα από τα χέρια των μαθητών , δουλεμένα με μεράκι και έμπνευση .
         Η εκπαιδευτικός Κων/να Αντωνιάδου, δασκάλα στο 4ο Δημοτικό σχολείο, μαζί με τους μαθητές της , παρουσιάζουν την εργασία που έκαναν , στα πλαίσια ενός «ανοιχτού σχολείου» , υπηρετώντας με τον καλύτερο τρόπο , το όραμα για ένα δημόσιο σχολείο ευέλικτο , ανοιχτό, συμμετοχικό και δημοκρατικό , όχι μόνο στα λόγια.