.

LepantoMag.gr

Ειδήσεις από το http://www.thebest.gr

Τελευταία νέα

link news

1GOAL.. ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

 Μαθητές από σχολεία όλης της χώρας , συμμετείχαν στο 1GOAL , ενώνοντας τη φωνή τους με εκατομμύρια μαθητές από όλο τον κόσμο , ζητώντας Εκπαίδευση για Όλους. Η εκστρατεία «1GOAL» , είναι μια φιλόδοξη και σημαντική εκστρατεία , που θα αλλάξει τις ζωές 72 εκατομμυρίων παιδιών που ζουν στη φτώχεια, συμβάλλοντας στην παροχή εκπαίδευσης σε αυτά .
     Στόχος είναι να συγκεντρωθούν 30 εκατομμύρια υπογραφές μέσα σε ένα χρόνο , από θεατές και φιλάθλους από όλο τον κόσμο. Οι υπογραφές αυτές θα χρησιμοποιηθούν, προκειμένου να διασφαλιστεί η τήρηση της παγκόσμιας δέσμευσης των αναπτυγμένων κρατών , για Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση για όλα τα παιδιά , μέχρι το 2015.

      Το 2010, το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου (Moυντιάλ) θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στην Αφρική, και εκατομμύρια άνθρωποι θα εστιάσουν την προσοχή τους εκεί. Με την ευκαιρία αυτή, η FIFA στηρίζει την εκστρατεία 1GOAL, και δεσμεύεται ,να δημιουργήσει μια παράδοση παιδείας στην Αφρική, αλλά και σε όλες τις φτωχές χώρες παγκοσμίως, με την στήριξη των εκατομμυρίων φιλάθλων του Moυντιάλ.
      Στην Ελλάδα την εκστρατεία συντονίζει η ActionAid Ελλάς, υπό την αιγίδα της UNESCO, και με την υποστήριξη της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσποδίας και της Superleague!

       Έτσι το Σεπτέμβριο του 2010 στη Νέα Υόρκη , θα πραγματοποιηθεί η αξιολόγηση της απόδοσης των χωρών ,σε σχέση με τους Αναπτυξιακούς Στόχους της Χιλιετίας. Οι υπογραφές που θα συγκεντρωθούν από την Ελλάδα και διεθνώς ,θα γίνουν μοχλός πίεσης προς τις κυβερνήσεις του κόσμου .
       Στα πλαίσια αυτά και στη Ναύπακτο ,μαθητές ευαισθητοποιήθηκαν για τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν εκατομμύρια συνομήλικοι τους , και συμμετείχαν στην διεθνή εκστρατεία «1Goal» , ζητώντας από τους ηγέτες του κόσμου , να «στείλουν το φίλο τους σχολείο» .

Συμμετέχοντας στη Παγκόσμια εκστρατεία για την εκπαίδευση , πίστεψαν στο δικαίωμα που έχουν να διεκδικούν - να αλλάζουν τα κακώς κείμενα και να ελπίζουν , να λένε όχι στην αδικία και στην ανισότητα, προέβησαν στη συλλογή υπογραφών , καλώντας όλους να δώσουν φωνή σε αυτούς που ποτέ δεν ακούγονται , γράφοντας το όνομα τους για αυτούς που δεν μπορούν.